Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, poziva na podnošenje prijava za stipendije Vlade Francuske Republike u akademskoj godini 2021./2022. Dodjeljuje se dvije vrste stipendija:

  1. Stipendije u trajanju od devet mjeseci za diplomski i poslijediplomski studij svih znanstvenih disciplina.
    Stipendije se moraju iskoristiti u akademskoj godini 2021./2022. Osim u iznimnim slučajevima, stipendije se počinju provoditi u listopadu 2021. Kandidati koji su prethodno bili dobitnici ove stipendije nemaju pravo ponovne prijave za istu vrstu stipendije.
  2. Stipendije za diplomsko i poslijediplomsko stručno usavršavanje u trajanju od jednog mjeseca.
    Stipendije su namijenjene mladim stručnjacima i studentima hrvatskih visokih učilišta, upisanima na diplomske studije ili integrirane sveučilišne studije (na 4. ili višu godinu integriranoga sveučilišnog studija) te poslijediplomske studije svih znanstvenih disciplina. Stipendije se moraju provesti do kraja 2021. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti svi rođeni nakon 31. prosinca 1985. godine.

Znanje francuskoga jezika je prednost, ali nije uvjet za dodjelu stipendije.

Francuska strana osigurava isplatu stipendije tijekom boravka u Francuskoj, a troškove putovanja stipendista u Francusku snosi Agencija za mobilnost i programe EU-a.

Popis potrebne dokumentacije i ostali detalji vezani uz ovaj natječaj dostupni su na službenim stranicama AMPEU, a rok za podnošenje prijava je 15. travnja 2021. godine.

Prijava za stipendiju, na engleskom ili francuskom jeziku (uz iznimku domovnice i prijepisa ocjena koji mogu biti na hrvatskome jeziku), podnosi se u dva primjerka:

1. Veleposlanstvu Francuske Republike dostavlja se jedan primjerak dokumentacije na adresu:
VELEPOSLANSTVO FRANCUSKE REPUBLIKE U RH
SLUŽBA ZA SURADNJU I KULTURNU DJELATNOST (SCAC)
Hebrangova ulica 2, 10 000 Zagreb,
s naznakom: „Za natječaj za stipendije“.

2. Agenciji za mobilnost i programe EU-a dostavlja se jedan primjerak dokumentacije:

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE
Frankopanska ulica 26, 10 000 Zagreb,
s naznakom: „Za stipendije Vlade Francuske Republike“.

Photo by Alice Triquet on Unsplash