Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, objavljuje četvrti natječaj za organizacije civilnog društva.

Cilj Poziva je jačanje francusko-hrvatskih partnerstava kroz razvoj malih projekata u jednom od tri prioritetna područja:

  1. ravnopravnost spolova i borba protiv bilo koje vrste rodne diskriminacije
  2. pomirba i promicanje tolerancije
  3. zaštita okoliša i borba protiv klimatskih promjena

Maksimalan iznos potpore je 3.000 eura, a dodijeljena potpora namijenjena je pokrivanju troškova vezanih uz aktivnosti kao što su: organizacija konferencija i okruglih stolova, studijske posjete, zagovaranje, obrazovne aktivnosti namijenjene djeci i mladima, obuke, zajedničke publikacije.

Svi projekti moraju uključivati francusku komponentu u smislu povezanosti s nekom francuskom organizacijom ili institucijom, angažiranja francuskih stručnjaka, interesa za razmjenu iskustva s Francuskom i sl., a kako bi se promicalo međusobno razumijevanje i razmjena iskustava između dviju zemalja.

Prijave se podnose na engleskom jeziku na propisanim obrascima za prijavu projektnog prijedloga te se dostavljaju na e-mail adresu najkasnije do 11. travnja 2022. godine.

Na mrežnoj stranici Veleposlanstva Francuske Republike moguće je preuzeti kompletnu natječajnu dokumentaciju (tekst Poziva te propisane prijavne obrasce).

Photo by Anthony Choren on Unsplash