Godišnji program Akademije za politički razvoj jednogodišnji je edukacijski ciklus namijenjen liderima/icama i profesionalcima/kama mlađe generacije iz različitih sektora društva: akademske zajednice, civilnog društva, javne uprave, medija, političkih stranaka i poslovnog sektora. Temeljni cilj programa je demokratski razvoj i dijalog uspješnih i aktivnih mladih ljudi iz različitih područja društva.

Do 10. veljače 2022. godine otvorene su prijave za novu generaciju polaznika!

Program se provodi uz podršku Vijeća Europe, a Akademija za politički razvoj je jedna od 21 članice Udruženja škola za političke studije Vijeća Europe.

Sastoji se od četiri seminara:

  • dva godišnja seminara (1.-3. travnja, 3.-5. lipnja)
  • godišnje konferencije koja okuplja i alumnije programa (listopad)
  • svjetskog foruma za demokraciju Vijeća Europe koji okuplja polaznike/ce iz preostalih škola ove organizacije te druge zainteresirane sudionike/ce (ovisno o epidemiološkim uvjetima, u rujnu).

U program će se odabrati 20 sudionica i sudionika temeljem javnog natječaja, a prema kriterijima profesionalne uspješnosti, društvene angažiranosti, sektorske i vrijednosne raznolikosti, te spolne/rodne i regionalne zastupljenosti. Prilikom selekcije posebno će se paziti na uravnotežen i raznolik sastav polaznika/ca.

Organizatori snose dio troškova sudjelovanja polaznika/ca u seminaru, a sudionici/ce participiraju sa 1.500 kn (500 kn za svaki od triju seminara u Hrvatskoj) i 1.000 kn za put u Strasbourg na Svjetski forum za demokraciju. Sudionici samostalno pokrivaju troškove puta, osim u odnosu na put u Strasbourg. Upravni odbor APR-a u mogućnosti je odobriti do 5 stipendija u visini od 1.000 kn kandidatima koji za time iskažu potrebu u prijavi.

Kandidatkinje i kandidati koji uđu u uži izbor krajem veljače će biti pozvani na intervju. Uspješne kandidatkinje i kandidati o rezultatima selekcije bit će obaviješteni najkasnije do 15. ožujka 2022. godine.

Više informacija potražite na službenim stranicama Akademije.