Kako bi se što više žena uključilo u perspektivnu IT industriju ponovno su otvorene prijave za edukaciju koja može zaokrenuti karijeru u pozitivnom smjeru. Projekt pod nazivom „Work in Tech“, koji izvode INCO, Google.org i Algebra ima za cilj osposobiti polaznice za posao specijalistice za informatičku podršku.

Ove godine fokus je na ženama u nepovoljnom položaju poput onih koje rade na određeno, samohranim majkama, ženama s invaliditetom, ženama iz manjih mjesta, nezaposlenim ženama, ženama zaposlenim u sektorima pogođenima COVID-om te studenticama završnih godina fakulteta.

Žena ste koja se služi engleskim jezikom i digitalno ste pismeni? Odlično – za vas ovaj program može biti besplatan! Budući da je broj mjesta ograničen, samo 325 sretnica će imati priliku besplatno se uključiti u program koji vam može promijeniti život.

Prvi korak jest da se prijavite za testiranje, kako biste na vrijeme osigurali svoje mjesto!

Testiranjem se provjerava znanje engleskog jezika i digitalne pismenosti, jer se edukacija odvija na engleskom jeziku u sustavu Coursera. Na raspolaganju su vam materijali na engleskom jeziku koje možete koristiti kada Vama to odgovara. Algebra vam tijekom procesa učenja pruža podršku u vidu webinara s hrvatskim mentorima. Na webinarima ćete ponoviti gradivo koje ste sami obradili, dobiti dodatna objašnjenja i obraditi primjere iz prakse kako biste utvrdili znanje.

Po završetku edukacije stječe se vrijedan Google IT Support Professional certifikat, a dio najboljih polaznica imat će priliku sudjelovati u dvotjednoj praksi tijekom koje će rješavati stvarne probleme korisnika u Windows i Linux okruženjima. Uz vrhunske predavače, u edukaciju su uključeni i Algebrini mentori koji će sudionicama držati webinare svaka dva tjedna. Tijekom webinara, stručne osobe i predavači pružat će podršku u svladavanju gradiva obrađujući problemske zadatke i odgovarajući na pitanja s ciljem lakšeg svladavanja gradiva.

Na službenim stranicama Algebre možete pronaći više informacija, ali i obrazac za prijavu.