Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva treću godinu za redom kreće sa provedbom programa vezanog uz razvoj lokalnih zajednica. Akademija aktivni(h) u zajednici osmišljena je na način da educira ljude kako bi kroz stečena znanja i vještine, posebno osobne i društvene vještine, u svojoj lokalnoj zajednici pokrenuli promjene.

Najveća vrijednost ovog programa je umrežavanje i motiviranje sudionika, što nam je u ovo teško vrijeme najviše potrebno. Kroz ovaj program, sudionici će osmisliti i provesti različite društvene sadržaje i društvene programe koji trebaju doprinijeti boljem životu njihove lokalne zajednice.

Idealni sudionici u programu su osobe koje svjesno žive svoje mjesto, svoju društvenu i prirodnu okolinu, vrednuju život u svojoj zajednici, osobe koje jesu ili žele postati pokretači u svojim zajednicama, doprinijeti društvenim promjenama pokrećući društvene programe i projekte.

Broj polaznika ograničen je na 15, odnosno moguće je sudjelovanje 1 osobe iz pojedine općine ili grada, ukupno 3 osobe iz svake županije.

Prvi dio Akademije održati će se od 16. do 18. travnja 2021. godine u Puli nakon čega će se program nastaviti kroz individualno mentorstvo prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. Svim sudionicima pokriveni su troškovi puta i boravka na edukaciji u Puli.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, Akademija će se održati online.

Program edukacije podijeljen je u nekoliko tematskih područja, a pokrivati će edukacije i radionice na temu osobnog i poslovnog razvoja. U provedbi programa uz stručnjake iz Zaklade, sudjelovati će i vanjski suradnici. Po završetku programa (edukativnog i provedbenog), svi sudionici koji su uspješno završili program dobiti će potvrdu o sudjelovanju.

Prijaviti se možete do 10. travnja 2021. godine putem obrasca.

Više informacija pronađite ovdje.