Edukacijska inicijativa i škola programiranja Super Girls zajednički je projekt edtech franšize Coding Giants i IT kompanije Superology koja talentirane buduće programerke želi uvesti u osnove IT-ja, ali i osnaživati djevojčice i djevojke u razvoju interesa prema STEM-u.

Super Girls je IT inicijativa isključivo namijenjena djevojčicama i djevojkama. Zamišljena je kao jednosemestralni online program u kojemu će buduće Super Girls u 14 tjedana, koristeći Scratch i C#, svladati osnove programiranja, odnosno naučiti izrađivati jednostavne interaktivne priče, animacije, igre i web-stranice.

Zagrebačka tech kompanija Superology osmislila je ovaj program u suradnji s hrvatskom licencom Coding Giants, koja već nekoliko godina pod vodstvom Branke Bebić – menadžerice s karijerom u Httpoolu i Googleu – uspješno vodi kreativne tečajeve programiranja za djecu.

Program Super Girls je za 20 stipendistica od 10 do 15 godina u potpunosti besplatan, a u osnove programiranja će ih uvoditi talentirane predavačice i developerke iz Superologyja i Coding Giantsa.

Prijave za Super Girls – školu programiranja za djevojčice i djevojke otvorene su do 20. veljače 2022. godine, a nastava počinje 5. ožujka.

Prijave se vrše putem web stranice Super Girls – ovdje!