A1 STEMFemme program simbolično je predstavljen povodom Dana žena, a namijenjen je upravo ženama, odnosno studenticama završnih godina STEM-fakulteta (FER, FESB, FERIT, TVZ, FOI, FPZ i PMF matematika) koje imaju priliku tijekom tri mjeseca stjecati iskustvo u A1 Hrvatska i raditi na konkretnim projektima uz primjenu najnovijih tehnologija i podršku mentorice.

Uz to, studentice će uz plaćenu praksu dobiti i stručnu edukaciju te će se moći, bez prethodnih provjera, prijaviti za A1 Start pripravnički program kroz koji im se nudi prilika i dužeg ostanka u kompaniji.

Iskustvo će stjecati u radu s alatima i programskim jezicima poput Power BI, SQL-a, naprednog Excela, Python-a i R-a. Također, upoznat će se s data analitikom te raditi u međunarodnom okruženju.

Raznolikost u radnom okruženju jedan je od ciljeva održivosti A1 Hrvatske. U kompaniji je zaposleno 44 posto žena i 56 posto muškaraca, a na menadžerskim pozicijama je omjer 37:63 posto u korist muškaraca. Unatoč tome što su STEM-zanimanja još uvijek dominantno muška, u A1 Hrvatska čak 80 posto žena radi na poslovima napredne analitike. Isto tako, 71 posto žena u kompaniji bavi se naprednim business analizama i IT-arhitekturom, a također se nalaze i na vodećim menadžerskim pozicijama unutar tehničkog sektora poput data science područja, ICT-infrastrukture te upravljanja mrežom i IT-uslugama.

Promicanjem raznolikosti i rodne ravnopravnosti unutar kompanije A1 Hrvatska potiče kreativnost i produktivnost, stvara tolerantno i poticajno okruženje za rad te privlači nove talente.

Prijave na A1 STEMFemme natječaj traju do 16. ožujka 2022. godine. Program će započeti 18. travnja te će trajati do kraja lipnja 2022. godine. Više o samom natječaju na možete saznati na A1 STEMFemme.