Magawa, štakor koji otkriva mine u Kambodži, nakon pet godina uspješne karijere odlazi u mirovinu. Prošle je godine osvojio medalju za svoju hrabrost. Ovo je prvi put u povijesti da tu odliku dobije štakor.

Tokom svoje karijere, ovaj je glodavac pronašao 71 minu i desetke ostalih objekata koje prjete eksplozijom. Ali, prije zaslužene mirovine, Magawa će ostati u službi još nekoliko tjedana kako bi usmjerio nove regrutante.

Priču donosi Cyrielle Bichot Paquien, a cijeli članak možete pronaći ovdje.

Magawa, a rat detecting landmines in Cambodia retires after five years of a successful career. Last year, he received a gold medal for his courage. It was the first time that a rat received this kind of distinction.

During all his career, the rodent found 71 landmines and others dozens of objects threatening to explode. Now, it’s time to take some rest, but before, Magawa will stay in post for a few more weeks to mentor the new recruits and help them settle in. A well-deserved retirement for this rat!

Story by Cyrielle Bichot Paquien. You can reach the original article here.

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.