Do 15. svibnja 2022. godine mogući su upisi u novu generaciju Span Academy. Akademija ima dva smjera: Infrastructure Cloud & Security Academy i Development Academy. Prvi traje dva mjeseca, od 25. srpnja do 16. rujna, a drugi mjesec dana, od 16. kolovoza do 16. rujna.

Infrastrukturni dio Akademije se sastoji od uvodnih predavanja mentora koji će uvesti studente u osnove svih elemenata IT sustava. Tijekom labova studenti će se susresti s enterprise servisima poput monitoringa, centraliziranog deploymenta i raznih poslovnih procesa kako bi onda mogli praktično sudjelovati na građenju jednog osnovnog IT sustava te predstaviti svoje rješenje za simulirani korisnički projekt.

Development Akademija također počinje predavanjima Spanovih stručnjaka. Polaznici će dobiti detaljan pregled procesa razvoja aplikacija uz pomoć C#.NET, Angular, Javascript i drugih tehnologija, naučit će raditi s Microsoftovim SQL Serverom, a neće faliti ni QA ni DevOpsa. Predavanja su samo uvod u projektni zadatak tijekom kojeg će studenti trebati izgraditi aplikaciju i pritom primijeniti sve naučeno, rješavati bugove, deployati i testirati. Za kraj, studenti oba smjera će prezentirati svoja rješenja pred mentorima i članovima Uprave Spana.

Prijaviti se mogu studenti tehničkih fakulteta iz cijele Hrvatske. Studenti iz drugih gradova Hrvatske imat će plaćen smještaj tijekom trajanja Akademije. Po završetku prakse najboljim se Akademcima nudi i posao u Spanu, a da ne bude sve samo u učenju, održavanju sustava ili pisanju koda Span je za studente pripremio redovna druženja, pub kvizove i veliki završni party na zatvaranju Akademije.

Izvor: studentski.hr