Pitate se gdje je ovih nekoliko tjedana nestala Groznica subotnje večeri? Pa, ispitni rokovi uzeli su maha, ali Anja M. nam se vraća u punom mahu i sa mnogo Euforije.

HBO dramska serija Euforija zaludila je svijet. Serija broji milijune i milijune gledatelja koji su oduševljeni nakon prve sezone ovog serijala koji sadrži 8 epizoda. Evo zašto bi je i vi trebali pogledati.

Euforija je serija koja prati skupinu srednjoškolaca dok prolaze kroz ljubav i prijateljstvo u svijetu droge, seksa, trauma i društvenih medija. U ovoj seriji o odrastanju glumačku postavu vodi popularna glumica i pjevačica Zendaya.

Scenarij Euforije nastao je na temelju istoimene izraelske serije koja prati skupinu srednjoškolaca. U seriji glavni fokus je na 17-godišnjoj djevojci Rue (Zendaya), inače ovisnici o drogi koja se u prvoj epizodi vraća kući nakon odvikavanja. Njezin se život dramatično mijenja kad upozna Jules Vaughn, transrodnu djevojku koja se nedavno doselila u grad nakon rastave svojih roditelja s kojom se odmah sprijateljila i osjetila povezanost. Osim Rue i Jules, jedni od glavnih protagonista su njihovi kolege iz razreda: Nate Jacobs, sportaš čiji bijes skriva seksualnu nesigurnost; Maddy Perez, Nateova djevojka s kojom čas ulazi u vezu, čas izlazi iz nje; Chris McKay, nogometna zvijezda kojemu prijelaz iz srednje škole na koledž pada teže nego što je očekivao; Cassie Howard, koju progoni njezina seksualna prošlost; Lexi Howard, Cassiena mlađa sestra i Rueina razborita prijateljica iz djetinjstva te Kat Hernandez, iskompleksirana tinejdžerica koja istražuje svoju seksualnost.

HBO je već najavio kako će zasigurno biti druge sezone ove serije, ali točan datum emitiranja još nije poznat. Do tada odgledajte prvu sezonu i javite nam sviđa li vam se!