S robotom Cobijem nema više straha od igala. Kanadski start-up razvio je tehnologiju u kojoj robot kroz mlaz zraka veličine vlasi može izvesti međumišićnu injekciju bez upotrebe igala. Zahvaljujući LiDAR senzorima, koji se koriste u autonomnim vozilima za mapiranje cesta, može se stvoriti model tijela. Softver baziran na umjetnoj inteligenciji izračunava savršenu točku za ubrizgavanje, automatizirajući cijeli proces u potpunoj autonomiji.

Priču donosi Vivian Naracci, a video možete pogledati ovdje.

 Photo by Mufid Majnun on Unsplash

No more fear of the needles with “Cobi” the robot for injections developed by a Canadian start-up, through a jet of air as big as a hair the robot, is able to perform an intermuscular injection without the use of needles. Also, thanks to the LiDAR sensors, the same used in autonomous vehicles to map the roads, is able to create a model of the body, the software based on an artificial intelligence calculates the perfect point for the injection, automating the entire process in complete autonomy.

Story by Vivian Naracci. You can reach the original article here.

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sufinancirano sredstvima Europske unije.