U posljednje vrijeme sve više ljudi kroz platformu AirBnB bukira smještaj u Ukrajini. Naravno, neće zaista otputovati u Ukrajini i rezervirani smještaj koristiti, već je ovo samo jedan od načina na koji žele novčano pomoći stanovnicima Ukrajine. Ovo je nov i zanimljiv način doniranja novčanih sredstava individualcima koji se trenutno nose s teškom situacijom. Tako je 2. i 3. ožujka 2022. godine bukirano više od 61.000 noćenja. Osim što rezerviraju smještaj, “turisti” također ostavljaju lijepe poruke ohrabrenja.

Ovoj misiji doprinosi i sam Airbnb na način da nudi besplatan smještaj za sve Ukrajinske državljane kojima je on potreban te tako da domaće oslobađa od plaćanja naknade za njihove rezervacije.

S obzirom da na ovu temu nema dobrih vijesti, lijepo je što je ovaj trend započeo jer svima daje priliku da pomognu potrebitima bez da pritom doniraju velikim organizacijama.

Priču donosi Charlie Allen, a inspiraciju je pronašao ovdje.

 Photo by Max Kukurudziak on Unsplash

Many people are booking AirBnB’s in Ukraine at the moment. “Hang on” – you may ask. “Isn’t that pretty dangerous due to the situation right now?” Well, the people who are booking have no intentions of actually visiting. It is a new and interesting way to donate to individuals who are struggling with the current circumstances. Last week on March the 2nd and 3rd, more than 61,000 nights were booked. Along with the bookings, the “tourists” left nice and encouraging messages.

Airbnb is also contributing to the cause by offering free housing to Ukrainians as well as excluding the host and booking fees from the bookings.

With not many good things to say so far this year, it is nice that this trend has started as it gives everyone the opportunity to help individual people and not just donate to a big organization.

Story by Charlie Allen. He found the inspiration here.

Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sufinancirano sredstvima Europske unije.