I ove se godine organizira World Bank Group Youth Summit koji se iznimno odvija u virtualnom obliku. Ovogodišnja je tema Učinkoviti oporavak čovječanstva i planete.

Youth Summit osnovan je 2013. godine te je godišnji event koji organizira Grupacija Svjetske banke s ciljem povezivanja i ostvarivanja dijaloga s mladima širom svijeta o aktualnim temama i problemima današnjice. WBG Youth Summit je podružnica Youth-to-Youth mreže, najveće volonterske organizacije unutar Grupacije Svjetske banke koja promovira osnaživanje mladih širom svijeta. Glavni ciljevi Summita su potaknuti mlade na promišljanje inovativnih ideja i rješenja izazova u razvoju, pružiti alate mladima kako bi prisustvovali utjecajnim projektima, promovirati dijalog između mladih, WBG i ostalih međunarodnih sudionika.

Trenutno su otvorene prijave za Pitch natjecanje za mlade između 18 i 35 godina. Natjecanje je otvoreno za individualne natjecatelje ili timove do 5 ljudi, bilo da su studenti, učenici ili stalno zaposleni pojedinci bilo koje profesije, i to neovisno o prethodnom iskustvu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem poveznice do 31. ožujka 2021. godine.

Za prijavu je potrebno dostaviti rad u kojem će se obrazložiti inovativne ideje i prijedlozi kako doprinijeti učinkovitom, održivom i uravnoteženom oporavku ljudi i planeta Zemlje nakon ekonomske i zdravstvene krize koju je uzrokovao COVID-19. Grupacija Svjetske banke želi čuti mlade perspektivne ljude usmjerene na aktivno poduzimanje promjena u društvu te im omogućiti da se njihov glas čuje širom svijeta.

Detaljnije informacije potražite ovdje.