Bacači Sjenki, FRU i udruga Domino pozivaju izvedbene umjetnike, znanstvenice, intermedijalne umjetnike i umjetničke skupine da predlože svoje izvedbene ideje u njihovim početnim ili složenijim razvojnim fazama koje bi željeli razvijati s timom međunarodnih kazališnih profesionalaca, producenata i pedagoga, okupljenima kako bi im pomogli u provjeri svojih umjetničkih, izvedbenih i produkcijskih vizija sa što više motrišta.

Proces Zemaljskih stanica u osmišljavanju intermedijskih i interkulturalnih projekata izvedbenih umjetnosti kombinira najnovije komunikacijske tehnologije s 3000 godina kazališne tradicije i znanja kroz dvije trodnevne intenzivne radionice te daje mogućnost razvoja njihovih projekata od samog koncepta do faze distribucije.

Izabrani projekti će proći dvije faze razvoja s mentorima: s 1. radionicom od 22. do 24. listopada u Sjevernoj Makedoniji te s 2. radionicom od 17. do 19. prosinca 2021. godine u Hrvatskoj. Ove godine Zemaljske stanice će se odvijati hibridno: preko platforme Zoom i uživo s publikom na predavanjima u dvoranama u Skopju i Zagrebu.

Radovi se primaju do 30. rujna 2021. godine. Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu, te na email poslati:

  1. Kratko video predstavljanje sebe (maks. 2 min)
  2. Portfolio vaših nedavnih projekata / radova (maks. 10 MB ukupno), ako je primjenjivo
  3. Audio-vizualni materijal o predloženom projektu, ne više od 3 minute, ako je primjenjivo

Detaljnije informacije o samom natječaju prijavi na isti potražite na službenim stranicama Bacaća sjenki.

Photo by Ahmad Odeh on Unsplash