Richard Akoto je profesor informatike u Gani. Pitate se što je neobično u vezi ove informacije? Naime, u svojoj učionici ni on ni njegovi učenici nemaju pristup modernoj tehnologiji te se on u svojim predavanjima služi običnom kredom i pločom. Završni ispit koji su polagali u školi zahtjevao je poznavanje osnova služenja računalom, a škola si ne može priuštiti čak niti jedno te je profesor morao posegnuti za ovim načinom predavanja.

Njegova je priča zapela za oko Microsoftu. Upravo ga je ova kompanija pozvala da gostuje na konferenciji u Singapuru gdje je podijelio priču o školi i djeci koja su zahvaljujući njegovim predavanjima uspjela položiti ispite. Suradnja s Microsoftom osigurala je školi nabavku opreme i financiranje novim programa.

Priču nam donosi Paulina Saramak, a cijeli članak možete pronaći ovdje.

Richard Akoto is a computer science teacher in Ghana. There would be nothing unusual about this, were it not for the fact that Akoto taught children how to use computer programs without the aid of electronics. The only tools at his disposal were a blackboard and colored chalk. The final exam at school required basic computer skills, and they couldn’t afford to buy even one computer.

He caught the attention of Microsoft, which invited him to speak at a special conference in Singapore, where Akoto talked about the school and the children who were passing their exams thanks to his teachings. As part of the partnership with Microsoft and the programs coming from them, the school received funding for equipment and programs.

Story by Paulina Saramak. You can read the whole article here.

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.