Hrvatski centar za razvoj volonterstva poziva na Nacionalnu konferenciju o volonterstvu koja će se održati 9. veljače 2022. godine u hibridnom obliku od 11:00 do 16:30 sati u Hotelu International u Zagrebu te online putem Zooma. Konferencija će okupiti relevantne dionike na temu kriznog volontiranja i potencijala volontiranja za izgradnju otpornih zajednica uz sudjelovanje međunarodnih stručnjaka na ovu temu.

Broj osoba koje će konferenciju pratiti uživo ograničen je sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH i svi sudionici u Hotelu International trebaju imati valjane COVID potvrde. Sudionici koji se prijave za sudjelovanje putem Zooma dobit će pristupnu poveznicu na mail najkasnije 24 sata prije održavanja konferencije.

Organizacija i provedba nacionalne konferencije o volonterstvu sufinancira se sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kroz projekt „Pozitivna struja volonterstva“, Europskog socijalnog fonda kroz projekt “Radius V te fonda Europa za građane kroz projekt „Volonteri kao snaga solidarnosti u vremenima krize“.

Konferencija je namijenjena svim organizatorima volontiranja i volonterskim centrima, kao i ostalim relevantnim dionicima i donositeljima odluka u području razvoja volonterstva.

Sudjelovanje na konferenciji potrebno je prijaviti najkasnije do petka 28. siječnja 2022. godine putem prijavnog obrasca koji je dostupan na poveznici ovdje.

Izvor: odraz.hr