Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila je prijave za peto izdanje studentskog case study natjecanja Realizator 2020. Predstavljanje poslovnih partnera i slučajeva održat će se 28. listopada 2020. godine u 17:00 sati, a prijenos će se moći pratiti uživo na YouTube kanalu i Facebook stranici natjecanja.

Poručuju i da studenti radeći na stvarnim slučajevima dobivaju mogućnost primijeniti znanje u praksu i razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Kažu da uz edukativnu i mentorsku podršku, mladi istražuju, formiraju i prezentiraju inovativna rješenja na zadani izazov, dok program istovremeno potiče umrežavanje i stvaranje prvih poslovnih poznanstava.

Ove se godine program provodi online, što prethodno nije bio slučaj. Valja napomenuti i da sudjelovati mogu studenti s područja cijele Hrvatske.

Natjecanje započinje 28. listopada 2020. prijenosom predstavljanja poslovnih slučajeva. Rok za odabir je 8. studenog 2020. godine. U razdoblju od mjesec dana rada na rješenjima, studentima je na raspolaganju Mentorska shema – program potpore u suradnji sa StartUp Inkubatorom Rijeka i STEP RI Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci. Ove godine, natjecatelji pitchaju rješenja u formatu trominutnog videa kojeg samostalno snimaju. Stručni žiri odabire troje finalista koji potom dostavljaju pisana rješenja. Zbroj bodova usmenog i pisanog izlaganja daje pobjednike Realizator 2020. natjecanja.

Izvor: studentski.hr

Photo by Brooke Cagle on Unsplash