Međunarodno neprofitno udruženje Media & Learning Association i Centar za istraživanje nordijskih medija Nordicom organiziraju webinar o medijskoj pismenosti u srijedu, 20. siječnja 2021. godine. Webinar će biti posvećen statusu medijske pismenosti, njenom položaju u obrazovnom sustavu i nekima od najznačajnijih projekata u Hrvatskoj.

Događaj počinje u 15:00 sati uz sudionike: Robert Tomljenović, potpredsjednik Vijeća za elektroničke medije, koji će ujedno i napraviti uvod u medijsku pismenost i medijski krajolik u Hrvatskoj te Ana Dokle, glavna urednica portala medijskapismenost.hr i koordinatorica Dana medijske pismenosti i druge.

Dr. sc. Igor Kanižaj, stručnjak za medijsku pismenost i izvanredni profesor Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, predstavit će projekt Djeca medija. Kako stoji u najavi događaja, riječ je o najvećem projektu medijskog obrazovanja u Hrvatskoj, u sklopu kojega je od 2011. održano više od 1200 radionica za 27 000 sudionika, a koji je nagrađen posebnom nagradom žirija Zaklade Evens za medijsko obrazovanje 2017. Kanižaj je i koautor prvog istraživanja javnog mnijenja o medijskoj pismenosti u Hrvatskoj i koautor Pariške deklaracije o medijskoj i informacijskoj pismenosti (UNESCO).

Za sve one koji smatraju da žele naučiti nešto o medijskoj pismenosti u različitim zemljama i otvoreni su za teme o medijskoj pismenosti, ovo je sjajna edukacija i prijaviti se možete putem obrasca.

Važno je napomenuti da se webinar održava na engleskom jeziku, a detaljnije o događaju možete pronaći na poveznici.

Photo by Julius Drost on Unsplash