Pozivaju se umjetnici i umjetnički kolektivi iz Hrvatske na sudjelovanje u Noći performansa koju, u okviru festivala Perforacije, 03.07. u Zagrebu, te tijekom srpnja 2021., u suradnji s lokalnim partnerima iz Rijeke, Zadra, Dubrovnika i Koprivnice u okviru Mreže izvedbenih umjetnosti, organizira udruga Domino.

Noć performansa je site-specific događaj kojim se poziva umjetnike/ce da predstave performanse, instalacije, eksperimente sa svjetlom/zvukom/ pokretom, različite prostorne intervencije, participativne umjetničke projekte, itd.

Selektirani će umjetnici kroz trodnevni edukativni program, Laboratorij NP 2021., imati priliku pod mentorskim vodstvom kazališne redateljice Nataše Rajković razvijati, oblikovati i precizirati vlastite predložene projekte te će kroz prezentacije, individualne i grupne konzultacije istražiti i pobliže proučiti specifičnost performansa kao medija, testirati motivaciju ideje te zajednički raditi na razvoju predloženih koncepata i realizaciji performansa.

Na prijavu se posebno potiču umjetnici lokalnih zajednica u kojima će se gostovanja dijela programa Noć performansa i održati. Cilj je potaknuti i podržati lokalne umjetnike u njihovu radu i razvoju, kao i omogućiti stvaranje prostora za nove suradnje, umrežavanja, decentralizaciju te povezivanje različitih umjetničkih zajednica manjih lokalnih sredina.

Poziv na prilaganje prijedloga umjetničkog projekta otvoren je za sve umjetnike i umjetničke kolektive iz Hrvatske do 7. travnja 2021. godine, a prijave se šalju na mail s naslovom “Prijava prijedloga umjetničkog projekta – Noć performansa 2021.”

Prijava mora uključivati: 
-kratki opis i koncept projekta,
-kratki tehnički opis,
-okvirni produkcijski troškovnik,
-kratku biografiju i kontakt umjetnika.

Rezultati Poziva bit će objavljeni 15. travnja 2021. godine na web stranici udruge Domino.

Izvor: VoxFeminae

Izvor slike: Udruga Domino