Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na konferenciji pod nazivom “Erasmus + green mobility + green schools” A European Conference on Climate protection and Sustainability in School Education, koji će se održati od 4. do 6. svibnja 2022. godine u Potsdamu u Njemačkoj u organizaciji njemačke nacionalne Erasmus+ agencije.

Teme i ciljevi konferencije su sljedeći:

  • Program Erasmus+ (2021. – 2027.) kao važan instrument provođenja Europskog zelenog plana
  • stavljanje naglaska na projekte koji ukazuju na potencijalnu raznolikost i kreativnost projekata usmjerenih na zaštitu okoliša i održivost
  • pronalaženje potencijalnih projektnih partnera i razvoj projektnih ideja za projekte i aktivnosti mobilnosti usmjerene na teme koje se tiču klimatskih promjena i održivosti

Konferencija je prvenstveno namijenjena odgojno-obrazovnim djelatnicima koji su zainteresirani za aktivnosti mobilnosti s fokusom na održivost, sudionicima Erasmus+ projekata koji su provodili ili provode Erasmus+ projekte usmjerene na zaštitu okoliša te predstavnicima nacionalnih tijela s ulogom u obrazovanju.

Na konferenciji će sudjelovati oko 200 sudionika iz Erasmus+ programskih zemalja, a najviše 5 mjesta rezervirano je za sudionike iz Hrvatske za područje odgoja i općeg obrazovanja.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove puta u iznosu do 500,00 €. Troškove obroka i smještaja (u razdoblju od 4. do 6. svibnja u hotelu u kojem se održava konferencija) financirat će organizator.

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem Salto platforme na koju je potrebno prethodno se registrirati.

Krajnji rok za prijavu na konferenciju je 15. veljače 2022. godine.

Sve ostale informacije, kao i program konferencije možete pronaći na službenim stranicama Agencije.

Photo by Product School on Unsplash