Erste&Steiermärkische Bank d.d. raspisala je 17. put natječaj za otkup djela likovnih umjetnika i umjetnica u dobi do 30 godina te studenata i studentica akademija likovnih umjetnosti.

Umjetnička priča koju grade Erste fragmenti počinje čvrstom odlukom da se pruži konkretna financijska podrška razvoju umjetnosti. Bilo otkupom radova ili dodjelom stipendije studentima i studenticama likovnih akademija. Osim što umjetnici i umjetnice tako dobiju naknadu za svoj rad, ulaže se i u njihovu promociju organizacijom skupne izložbu u nekoj od renomiranih zagrebačkih galerija te približavanjem njihovih radova široj publici na društvenim mrežama.

Dodjeljuju se novčane nagrade u čak tri kategorije:

 1. Grand prix – Novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna za najbolji rad po izboru stručnog žirija te organizacija samostalne izložbe.
 2. Nagrada Facebook publike – Dodatna novčana nagrada u iznosu od 3.000 kuna koju osvaja otkupljeni umjetnički rad s najviše glasova na Facebook stranici Erste banke.
 3. Godišnja stipendija – Dodjela jedne godišnje stipendije “Erste fragmenti” u iznosu od 1.000 kuna mjesečno.

Prijave na natječaj Erste fragmenti 17 – OTKUP RADOVA zaprimaju se online, na internetskoj stranici do 1. kolovoza 2021. godine.

Svaka će se prijava, uz online, sastojati i od dostavljanja dokumentacije s fotografijama radova na navedenu adresu organizatora.

Prijava treba uključivati najmanje dva rada, a najviše tri rada.

Cjelovita prijava na natječaj koja će ući u razmatranje stručnog žirija sadržavat će:

 • kvalitetne fotografije prijavljenih radova u .jpg formatu, minimalne širine 1024 piksela,
  predane online na internetskoj stranici (skulptura, slika, grafika i instalacija, novomedijskih i digitalnih instalacija, kao i hibridnih formi i sl.)
 • autorsku izjavu o radu (artist statement),
 • opis rada (tehnika, dimenzije, godina nastanka, informacija o ediciji uz grafike i fotografije) te naziv rada na hrvatskom i engleskom jeziku,
 • otkupnu vrijednost svakog rada,
 • kratak životopis i kontakt podatke autora ili autorice (ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu) i
 • isprint fotografija prijavljenih radova u minimalnom formatu A4, sa svom pripadajućom gore navedenom dokumentacijom dostavljen na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
Erste fragmenti – OTKUP DJELA
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

Detaljnije informacije potražite na službenim stranicama Banke.