Projekt MojaScena online u organizaciji Međunarodnog centra za umjetnost (MCU) nudi umjetničke programe u formi desetotjednih ciklusa likovnih, dramskih i literarnih radionica, koji će se održavati online i biti besplatni za polaznike mlađe od 25 i starije od 54 godine. U projekt će biti uključeni polaznici iz cijele Hrvatske, a naročito oni kojima je onemogućen pristup kulturnim ustanovama i sadržajima.

Kroz sadržaje kao što su razgovori o umjetnosti, analiziranje umjetničkih djela, kreativno stvaranje, razvijanje umjetničkih potencijala i razumijevanja umjetnosti, pripadnici ciljanih skupina će stjecati znanja i kreativne vještine te zajedno stvarati. Pod umjetničkim vodstvom te suradnjom između radionica, polaznici će kreirati kratku online predstavu, online izložbu radova s likovnih radionica i online publikaciju radova literarnih radionica.

Radionice će se provesti kroz četiri ciklusa a svaki ciklus sastoji se od deset radionica. Prve radionice iz dramske umjetnosti kreću početkom siječnja a ubrzo nakon kreću i radionice iz likovne i literarne umjetnosti. Projekt će trajati od siječnja 2021. godine do listopada 2022. godine. Detaljan raspored svih radionica možete pronaći ovdje.

Detaljnije informacije možete potražiti na službenim stranicama Centra, a prijaviti se možete ovdje.