Sveučilište u Rijeci u potrazi je za dva studentska predstavnika koji će se priključiti YUFE Studentskom forumu i zajedno s kolegama s drugih europskih sveučilišta aktivno sudjelovati u radu YUFE saveza  te predstavljati riječke studentice i studente.

YUFE (Young Universities for the Future of Europe) savez je nekoliko europskih sveučilišta i drugih organizacija, između ostaloga u njemu je i riječko sveučilište, a u sklopu saveza djeluje i YUFE Studentski forum koji sada traži pojačanje.

Primarna zadaća novoizabranih studentskih predstavnika bit će sudjelovanje u različitim radnim skupinama YUFE saveza te pružanje studentske perspektive na aktivnosti koje se trenutno razvijaju. Radi zastupljenosti studenata svih razina studija, prednost pri prijavi za jednu od navedenih pozicija imat će studenti poslijediplomskih studija.

Svi zainteresirani studenti mogu svoj CV i motivacijsko pismo poslati do 1. srpnja 2020. godine na mail: aleksandar.susnjar@uniri.hr.

Nakon zaprimanja prijava, s manjim brojem kandidata održat će se i razgovori putem online platforme i to 3. srpnja 2020. kao završni korak u selekciji kandidata. Kriteriji pri selekciji su jezične kompetencije (pogotovo poznavanje engleskog jezika) te demonstrirana motiviranost kandidata za doprinos YUFE savezu sveučilišta.

Više o ovoj temi pronađite na poveznici.

Photo by Product School on Unsplash