Volontiranje je aktivnost koja nam donosi vrijedno iskustvo koje nam ne znači puno samo zbog vlastita napretka, nego je i prednost pri pisanju životopisa. Centar za razvoj mladih trenutno provodi regrutaciju za novinare i lektore na portalu Studentski.hr, što znači da bi i tebi pisanje životopisa u budućnosti moglo prestati zadavati glavobolju. Novinarsko volontersko iskustvo možda nije prvo što ti padne na pamet kad netko spomene volontiranje, no i na taj način možeš doprinijeti poboljšanju svojega položaja na tržištu rada, a u nastavku ti otkrivamo kako ta praksa otprilike izgleda.

Novinari na Studentskom.hr dobivaju priliku naučiti pisati sve – od kratkih najava do većih istraživačkih zadataka. Upoznaju se sa sučeljem u koje unose svoje tekstove koji poslije prolaze lekturu, a zatim se objavljuju na portalu. Uče pisati dobre naslove te koncipirati temu na jednostavan i zabavan način ili u nešto ozbiljnijem tonu, ovisno o vrsti teksta.

Najbolja je stvar kod volontiranja na portalu velika sloboda izbora tema, pa novinari gotovo nikada ne moraju pisati o onome što ih ne zanima. Znaju da su u fokusu teme koje bi mogle biti zanimljive mladima ili široj publici i slobodni su ih sami birati. Dakako, dužni su pratiti ono što se tiče studentskog života, ali, osim toga, bave se onim što ih zanima i tako obogaćuju vlastito znanje i vještine u području novinarstva na vrlo fleksibilan i zabavan način.

Novinarska volonterska praksa daje ti mogućnost upoznavanja novih ljudi, da se baviš zanimljivim temama i pri tome obogatiš svoj životopis, opće znanje i izbrusiš vještine! Studenti novinarstva, humanističkih znanosti ili bilo tko tko želi novinarsko iskustvo u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi punog pristupačnih, mladih mentora, može se prijaviti i postati novinar na našem portalu.

Ako želiš postati naš volonter te, baš kao i brojni naši bivši volonteri, zahvaljujući stečenom iskustvu osigurati posao na velikim portalima ili u drugim uglednim tvrtkama, trebaš najkasnije do 7. prosinca 2020. godine u 23:59 odraditi i poslati zadatke koje možeš pronaći na dnu stranice Tebe tražimo s podnaslovom Kako se i dokad se prijaviti.

Izvor: studentski.hr