Nekoliko se britanskih sveučilišta ujedinilo sa zajedničkim ciljem – podrškom studentima pripadnicima etničkim manjinama da se prijave na poslijediplomske programe. Na ovaj način žele privući studente u istraživačke karijere, sektor u kojem su manjine često nedovoljno zastupljene.

U program je uključeno 25 sveučilišta koji će studentima pružiti mogućnost mentorstva i umrežavanja. Nadaju se da će raznolikost omogućiti istraživačima da se pozabave vrlo različitim temama. Zaista hvalevrijedna inicijativa koja će stvoriti okruženje s jednakim mogućnostima za sve!

Priču donosi Clarisse Portevin, a inspiraciju je pronašla ovdje.

A group of British universities funded 13 projects to encourage students who belong to ethnic minorities to apply for postgraduate courses. The goal is to attract students into research careers, a sector where minorities are often underrepresented.

The 25 universities involved will provide mentoring and networking opportunities to the students. They hope that diversity will allow researchers to tackle very different topics. A good initiative to create an environment with equal opportunities for everyone!

Clarisse Portevin found the inspiration for her story here.

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sufinancirano sredstvima Europske unije.