Ovogodišnje 12. izdanje festivala Rovinj Photodays bit će otvoreno 3. svibnja 2019. godine, u Muzeju grada Rovinja s početkom u 13 sati. Tom će svečanošću i službeno Grad Rovinj živjeti fotografiju, a svi posjetitelji Rovinja dobiti priliku da vide i dožive nekoliko izložbi na otvorenom te u galerijskom prostoru Rovinja. Uz izložbeni program, Rovinj Photodays će obilježiti radionice i predavanja s velikim imenima modne fotografije.

Najavljene su i četiri izložbe – velika internacionalna izložba finalista godišnjeg natječaja na kojoj će biti predstavljeno 13 nominiranih fotografa, izložba Sonje Žugić, prošlogodišnje dobitnice Rovinj Photodays Grand Prixa, izložba “Svemir”, fotografa Balazsa Deima pobjednika međunarodnog natječaja Different Worlds te izložba “Blue eves” modne fotografkinje Brune Kazinoti.

Uz to, na izložbama na otvorenom, na panoima duž rovinjske rive moći će se vidjeti fotografije s izložbe iz ciklusa “Prijatelji mora” na kojima će pod nazivom “Neusporedivo plavo – Sjeverni Jadran” biti prezentirano 60 fotografija velikog formata autora Marina Brzaca i Danijela Frke. Riječ je o iskusnim podvodnim fotografima koji su osvojili niz nacionalnih i međunarodnih prvenstava, uvrstivši se svojim radom među deset najboljih podvodnih fotografa svijeta.

Svečana dodjela nagrada festivalskim laureatima i proglašenje dobitnika Grand prix natječaja, na kojem je ove godine konkuriralo čak 2500 fotografija autora iz 16 zemalja svijeta, održat će se 4. svibnja 2019. godine u Turističkom naselju Amarin. Dobitnik Grand Prixa, osvojit će novčanu nagradu od dvije tisuće eura, nagradu sponzora Epson i Maistra, kao i samostalnu izložbu s katalogom za vrijeme trajanja festivala Rovinj Photodays slijedeće godine kao i vikend boravak u Rovinju.

Više informacija pronađite na linku.

Photo by Soragrit Wongsa on Unsplash