U sklopu Europske godine mladih Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) se pridružila 21. Festivalu europske kratke priče (FEKP) u organizaciji Natječaja za kratku priču za mlade. Natječaj je namijenjen mladima od 18 do 30 godina, a otvoren je do 22. svibnja 2022. godine.

Potaknuti zbivanjima protekle dvije godine koja su bez najave i iznimke svakog pojedinca na njemu poseban način natjerale na prilagodbu novom stanju, organizatori natječaja za kratku priču za mlade, FEKP i AMPEU, odlučili navesti mlade da se zapitaju na koji su način postali bolji ili drugačiji ljudi. Stoga, pozivaju mlade u dobi od 18 do 30 godina da se prijave na natječaj i do 22. svibnja pošalju svoju kratku priču u kojoj će obraditi ideju promjena.

Deset priča koje ulaze u finale nagradnog natječaja bit će objavljene u srijedu, 1. lipnja na stranici Festivala, a tri priče koje osvajaju nagrade bit će objavljene u petak, 10. lipnja na večernjem čitanju u Zagrebu.

Autor ili autorica prvonagrađene priče dobit će novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kuna, drugonagrađene u iznosu od 3.000,00, a trećenagrađene u iznosu od 2.000,00 kuna. Autori i autorice priča koje su ušle u finale osvojit će poklon-bon za knjige u vrijednosti od 1.000,00 kuna. Svi finalisti i finalistkinje bit će pozvani na završnu večer Festivala i dodjelu nagrada te će im biti osigurani put i smještaj u Zagrebu.

Više informacija potražite na službenim stranicama Festivala.