Carlton Tavern je poznati pub u Londonu koji datira još iz 1920. godine. Međutim, 2015. godine, pohlepni graditelji stambenih zgrada srušili su ga do temelja, iz inata, nako što im nije odobrena gradnja na toj lokaciji. No, nakon što su platili novčanu kaznu loklanim vlastima, nastavili su s građevinskim radovima i brojanjem profita.

Međutim, rušenje znamenitog puba zasmetalo je lokalnom stanovništvu te su od gradskog vijeća Westminster ishodili da reagira. Odluka vijeća bila je da vlasnici moraju podići pub točno kakav je i bio – ciglu po ciglu.

Šest godina nakon rušenja, u travnju 2021. godine, pub je ponovo otvoren. Velika pobjeda za lokalnu zajednicu!

Priču donosi Charlie Allen, a cijeli članak dostupan je ovdje.

In 2015, the Carlton Tavern, a 1920s west London pub was illegally demolished by greedy developers after being denied permission to convert it into apartments. They then paid a fine to the local authorities and kept pressing ahead with the redevelopment and counting their profits.

However many locals gathered to persuade the Westminster council to act. And they were successful. The owners (a company called CTLX) were ordered to rebuild the pub exactly as it had been before. From the red bricks to the distinctive tiled pub name.

On the 12th of April 2021, the pub was reopened. A win for the local community.

Story by Charlie Allen. You can access the original article here.

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sufinancirano sredstvima Europske unije.