Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Google-om otvorio je kreativno nagradni natječaj Posudi-Izradi-Osvoji u sklopu projekta Digitalni građanin 2.0.

U natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani koji koristeći micro:bitove i micro:Maqueen robote ili BOSON komplete izrade projektne radove s kojima mogu osvojiti 3D pisače Prusu Mini.

Natječaj traje do 1. veljače 2021. godine, a sve detaljnije informacije i projektne ideje pogledajte ovdje.

Natječaji su osmišljeni tako da bilo tko može sudjelovati i izraditi svoje kreativne projekte – neovisno o tome posjeduje li već opremu ili ne, dobi, školovanju i predznanju iz programiranja, izrade uređaja i ‘thinkeringa’.

Opremu za sudjelovanje možete posuditi u 100 knjižnica u Hrvatskoj koje sudjeluju u projektu Digitalni građanin 2.0, a kartu dostupnih knjižnica možete pronaći na stranicama IRIM-a.

Ideja natječaja je osmisliti misiju jednog ili više micro:Maqueen robota koju on mora izvršiti kretajući se po stazi ili uređaj/sustav koji koristi BOSON komplet. Teme natječaja smo ostavili potpuno otvorene i prepuštene mašti, idejama i znatiželji onih koji se prime ovih izazova.

Primjere, uvjete i ostale informacije natječaja pogledajte na našem Izradi! edukacijskom web portalu, kao i besplatne edukativne materijale pomoću kojih se možete naučiti koristiti ove tehnologije i stvoriti svoje projekte. Na navedenom portalu predaju se i radovi za natječaj!

Detaljnije informacije potražite na službenim stranicama IRIM-a.

Photo by Jason Leung on Unsplash