Natječaj na temu Modometrija (geometrijski oblici u modnom izričaju) organiziran je u sklopu IN DIS PROJEKT-a te završnog multimedijskog  događaja IN DIS FORM.

Namijenjen je mladim neafirmiranim modnim dizajnerima od 15 do 25 godine, bez obzira na formalno obrazovanje, a zadatak im je izraditi skicu mini kolekcije od pet modela na zadanu temu „MODOMETRIJA“.

Od pet modela kandidati moraju naznačiti jedan model koji će biti izveden za sudjelovanje na završnom multimedijskom događaju IN DIS FORM – „MODOMETRIJA“ koji će se snimati u rujnu 2021. u Puli. Početkom rujna odabrani kandidati dobit će detaljne informacije o lokaciji snimanja.

Uz skice modela potrebno je priložiti koncept kolekcije te detaljan opis modela, tkanine i materijala koje se namjeravaju koristiti.

Moguće su individualne prijave ili u grupi od dva člana, a zaključno sa 1. srpnja 2021. godine. Svi radovi šalju se isključivo elektroničkom poštom putem (Jumbo Mail ili We transfer) na e-mail.

Stručni žiri odabrat će pobjednika u sklopu IN DIS FORM revije. Pobjedniku će HUIU uručiti novčanu nagradu od 1.500,00 kuna kao poticaj za daljnji rad. Također, organizator će podmiriti troškovi angažmana modela, šminke, frizure, produkcije, te fotografija i video materijala koji će nastati tokom revije.

Detaljnije o natječaju potražite na stranicama Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika