25. FAKI Festival alternativnog kazališnog izričaja bavi se temom distribucije i alokacije resursa, koji sve više definiraju životna ograničenja – često u kategorijama koje su nejasne. automatizirane, van naše kontrole ili besmislene. S …dosta je! predlažemo platformu putem koje umjetnici mogu slobodno izraziti vlastita ograničenja, definirati svoje resurse i fantastične ambicije.

FAKI festival poziva prijedloge za kazališne predstave, cirkus, ples, instalacije, ulične performanse, lutkarska djela, radionice ili potpuno nove oblike izražaja. Otvoren također  za video performanse ili kazališne prijedloge koji uključuju inovativne digitalne forme. Također su dobrodošli i prijedlozi za razvijanje kratke (jednotjedne) rezidencije. Festival stvara prostor, vrijeme i kapacitete s umjetnicima, uvažavajući situaciju „nedostatne“ umjetnosti, umjetnika, razmjene i umjetničke situacije za slobodni izričaj. Izvođači iz cijele Europe i šire okupit će se u bivšoj tvornici lijekova Medika i na lokacijama diljem Zagreba kako bi angažirali publiku i jedni druge kroz sastanke, događanja, radionice i performanse. Velikodušnost ove zajedničke platforme stvorit će situaciju u kojoj ima dosta za svakoga.

FAKI festival program je Autonomnog kulturnog centra Attack.

Festival uobičajeno pokriva:

  • Sve razumne troškove predstavljanja odabranih djela što može uključivati:

-Ograničeno tehničko upravljanje i prilagodbu

-Okrjepu – on-site smještaj u Mediki i zdrave veganske ručkove

-Troškove putovanja do 200 € za pojedince i 500 € za grupe, po mogućnosti održivim načinima transporta  (bus, vlak, dijeljeni auto)

Rok za prijavu je 6. veljače 2022. godine do 23:59 sati.

Detaljnije informacije potražite na službenim stranicama Attack-a, a sva pitanja i nedoumice šaljite na email.