Centar za razvoj mladih pokrenulo je drugo izdanje studentskog natjecanja Pokretač. Prijave su otvorene do 22. studenog 2020. godine.

CERM zajedno sa projektnim partnerima – Zagrebačkim inovacijskim centrom, STEP RI-jem, Uredom za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Inovativnim Zadrom, sudionike upoznaje s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela uz Business Model Canvas metodologiju.

Trima najinovativnijim poslovnim modelima OTP banka dodijelit će ukupno 9.000,00 kuna, i to na sljedeći način:
  1. mjesto – 4.000,00 kuna
  2. mjesto – 3.000,00 kuna
  3. mjesto – 2.000,00 kuna.
Sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Prijaviti se mogu svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola.

Zadatak je sudionika Pokretača napraviti svoj prvi korak u poduzetništvu – odabrati jednu od zadanih kategorija i osmisliti inovativan poslovni model koji će rješavati važan društveni problem. Kategorije su: obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo i očuvanje dostatnosti resursa (hrane i vode) – proizvodnja. Nakon odabira kategorije sudionici počinju s online dijelom natjecanja – izradom Business Model Canvasa. Najboljih 10 modela očekuje pitch pred stručnim žirijem 10. prosinca 2020. godine u Zagrebu, nakon čega se 3 prvoplasirana nagrađuju.

Dodatne informacije o natjecanju kao i o postupku prijave nalaze se na linku.