Kulturpunkt.hr poziva ilustratore/ice i druge vizualne umjetnice/ke da sudjeluju u natječaju oblikovanja prepoznatljivog vizuala projekta “Kultura kritičkog slušanja” portala Kulturpunkt.hr.

Kao neprofitni medij koji već petnaest godina kontinurano prati, istražuje, dokumentira, analizira te kritički propituje suvremenu kulturu i umjetnost, Kulturpunkt.hr od 2015. godine kroz rubriku Podcast producira i Audio vodstva kroz izložbe suvremene umjetnosti. Od 2019. godine razvijaju Improvizacije, razgovore s autorima suvremene klasične i eksperimentalne glazbe te snimljene instrumentalne i vokalne improvizirane izvedbe.

U 2020. Improvizacijama i Audio vodstvima pridružit će se Zvučne krajolike, zvukovne minijature koje funkcioniraju kao dokumenti vremena i prostora, ali i umjetnički radovi, te Kulturpunktovi zvučni eseji, čitani tekstovi objavljeni na portalu. Zvukom žele proširiti doseg neumornog, no u medijima često nevidljivog rada umjetnica i umjetnika, autora i autorica na nezavisnoj kulturnoj sceni te izgraditi audio arhiv suvremene umjetnosti, kulture, medija i društva.

Razvoj multimedijskog segmenta portala nastavlja se i širenjem iz online u offline prostore kulture Kulturpunktovim slušaonicama, susretima kritičkog slušanja važnog uslijed osvještavanja utjecaja eksperimentalnog zvuka na suvremene umjetničke prakse, promjena analognog u digitalni zvuk, ali i dubljih promjena slušateljske percepcije.

Ilustratori/ce i drugi likovni umjetnici/e za natječaj trebaju priložiti jednu ilustraciju koja odgovara prethodno navedenom konceptu rubrike Podcast u okviru koje nastaje produkcija raznolikih audio formi, dok će preostali segmenti suradnje biti dogovoreni s pobjednicom ili pobjednikom natječaja.

Ilustracija se šalje mailom u digitalnom formatu visoke rezolucije na mail adresu uz obrazloženje ideje do 1000 znakova. Prijavi molimo priložiti: ime i prezime autora/ice, adresu, broj telefona ili mobitela.

Pobjednika očekuje novčana nagrada od 4.000,00 kuna.

Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2020. godine.

Detaljnije pročitajte na stranicama Kulturpunkta.