Portal Vox Feminae i društveno poduzeće Fierce Women po drugi puta će organizirati dodjelu nagrada za strašne žene godine te predstaviti niz heroina koje su dale značajan doprinos za rodnu ravnopravnost, pravednost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj u proteklom razdoblju. Nagrada će biti dodijeljena na Dan žena, 8. ožujka 2021. godine.

Nominacije su otvorene za strašne žene, heroine, borkinje za ravnopravnost i ženska prava, za javno dobro, zajedništvo i zajednicu.

Poznaješ li takve žene? Nominiraj ih za Fierce Women WoW nagradu!

Možeš nominirati samo živuće žene (čime podrazumijevamo cis-žene, transrodne i interspolne osobe), ali i kolektive, inicijative ili organizacije koje su dale značajan doprinos borbi za rodnu ravnopravnost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj.

One su možda aktivistkinje, čistačice, poljoprivrednice, liječnice, učiteljice, znanstvenice, socijalne radnice, odvjetnice, profesorice, umjetnice ili bilo što drugo. Ako mijenjaju naše društvo na bolje, tada bi se mogle naći na listi pet dobitnica ovogodišnje nagradu Fierce Women WoW.

Nominacije se primaju do 10. siječnja 2021. godine, putem Google forme na ovom linku.

Kandidatkinje mogu predlagati pojedinke/ci, nevladine organizacije, javne ustanove, komore, sindikati ili neformalne aktivističke inicijative. Broj prijedloga koje svaka predlagateljica ili predlagatelj može poslati nije ograničen.

Prijedloge će evaluirati žiri kojeg imenuje udruga K-zona, izdavačica VoxFeminae.net portala. Žiri zadržava pravo da objavi vlastite prijedloge.

Imena pet dobitnica Fierce Women WOW nagrade bit će objavljena početkom ožujka 2021. Nagrada se u 2021. dodjeljuje u Hrvatskoj i Sloveniji.

Projekt Žene o ženama – Women on Women i Fierce Women WoW nagrade sufinancirane su iz programa Kreativna Europa Europske komisije te Zaklade Kultura nova.

Više o ovoj temi možete potražiti na službenim stranicama portala Vox Feminae.