Njemačka vlada nedavno je donijela odluku o povećanju broja električnih automobila do 2030. godine. Plan je u opticaj pustiti 15 milijuna novih električnih automobila te polako smanjiti broj automobila s unutarnjim izgaranjem.

Za sada su na njemačkim cestama električni automobili zastupljeni svega 1%. Stoga se ova odluka čini kao vrlo ambiciozan potez. Ovo je vrlo značajan korak u borbi za smanjenje globalnog zatopljenja.

Priču donosi Charlie Allen. Cijeli članak pronađite ovdje.

 Photo by Waldemar Brandt on Unsplash

In an attempt to save the environment, the German coalition has decided to bring 15 million new electric cars on the road by 2030. The plan is to slowly wipe out combustion-engine cars.

Right now, only around 1% of all German cars on the road are electric, meaning the plan is very ambitious, however fulfilling the goal would be a massive step to slow down global warming.

Story by Charlie Allen. The original article is available here.

Photo by Ralph Hutter on Unsplash

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sufinancirano sredstvima Europske unije.