U tijeku su prijave na dva zanimljiva natječaja kojima se stipendiraju studenti za učenje stranih jezika – njemačkog i islandskog – u njihovim matičnim državama.

Sveučilište Johannesa Guttenberga u Mainzu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu raspisalo je natječaj za jednu djelomičnu studentsku stipendiju za ljetnu školu njemačkog jezika koja će se održati u razdoblju od 2. do 27. kolovoza 2021. godine. Ukupna je cijena sudjelovanja 2.200,00 € te obuhvaća smještaj, tečaj i sve dodatne aktivnosti, a stipendija iznosi 1.000,00 €. K tome, odabranom će studentu Sveučilište u Zagrebu dodatno udijeliti potporu od 500,00 €.

Za ovu se stipendiju mogu natjecati studenti svih fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu, jednako kao i studenti svih razina studija. Jedini su uvjet odslušana minimalno dva semestra. Tekst natječaja kao i sve detalje oko podnošenja prijave možete pronaći na poveznici.

Islandsko Ministarstvo obrazovanja, znanosti i kulture dodjeljuje 15 stipendija za učenje islandskog jezika na Sveučilištu u Reykjaviku za razdoblje od 1. rujna 2021. do 30. travnja 2022. godine. Uvjet za kandidate jest prethodno znanje islandskog jezika na razini opisanoj u natječaju te jedna završena godina sveučilišnog studija.

Prednost pri odabiru kandidata imat će oni mlađi od 35 godina. Kompletan tekst natječaja nalazi se na poveznici.

Izvor. studentski.hr

Photo by Aaron Burden on Unsplash