U okviru projekta pod nazivom Rise of women in culture in Western Balkans održat će se rezidencijalni program za umjetnice koje djeluju u području vizualnih umjetnosti u trajanju od ukupno 14 dana, od 3. do 18. svibnja 2022. godine u Zadru, Hrvatska.

Rezidencijalni program uključuje stipendiju u iznosu od 250 eura bruto iznosa, pokrivene putne troškove, besplatan smještaj u jednokrevetnim sobama u hotelu s tri zvjezdice i tri obroka dnevno, besplatnu mjesečnu kartu za gradski javni prijevoz, prostor za rad i materijal za rad.

Rezidencijalni program će osigurati prostor i uvjete za individualno i kolektivno stvaranje i produkciju umjetničkih djela, razmjenu znanja među mladim umjetnicama i kustosicama. Pri završetku rezidencijalnog programa umjetnice će imati priliku sudjelovati u procesu izrade i postavljanja radova u virtualnu stvarnost korištenjem VR tehnologije.

Umjetnička djela nastala tijekom rezidencijalnog programa postat će sastavni dio kolektivne izložbe u fizičkoj i virtualnoj stvarnosti. Tijekom dvotjednog rezidencijalnog programa održat će se panel rasprava čiji će glavni fokus biti na trenutnoj poziciji i ulozi žene na nezavisnoj kulturnoj sceni i u sektoru kreativne i kulturne industrije.

Također, organizirat će se studijski posjet akterima nezavisne kulturne scene, kulturne i kreativne industrije u Zadarskoj županiji. Rezidencijalni program ima fokus na mlade umjetnice te će se tijekom programa posjetiti Centar za mlade u Zadru.

Prijave su otvorene do 10. veljače 2022. godine. Za sva pitanja obratite se na email adresu, a više informacija pronaći ćete na službenim stranicama Udruge.

Izvor: studentski.hr

Photo by Rahul Jain on Unsplash