Studiraš na nekom od pravnih fakulteta? Kao student Prava, Javne uprave ili Poreznog studija žudiš vidjeti kako bi u praksi mogao izgledati tvoj profesionalni put ili si, pak, tek diplomirani pravnik koji je u potrazi za poslom? U oba slučaja, nema dileme – ovogodišnje izdanje projekta Legal Week, udruge eSTUDENT, tvoja je savršena prilika za upoznavanje s pravničkom strukom u praksi!

Legal Week jedini je projekt u regiji namijenjen isključivo studentima prava i srodnih područja koji donosi presjek aktualnih pravnih tema. Tako smo prve godine održavanja, 2020., imali priliku saznati više o e-ugovorima i promjenama koje je korona donijela u pravo; 2021. neke od  tema  bile su GDPR, digitalno odvjetništvo i žene u pravnoj profesiji, dok ovogodišnje izdanje nudi još više!

Ove godine, projekt je osmišljen tako da se kroz 5 dana predavanja i 5 posjeta na buduće radno mjesto pokrije 5 pravnih područja. Kako će to izgledati? U prijepodnevnim satima, svaki od predavača održat će jedno online predavanje nakon kojeg će se određenoj skupini, poslijepodne, omogućiti posjet na jedno od odabranih radnih mjesta. Tako će odabrani sudionici posjetiti pravni odjel poduzeća, odvjetnički ured, odjel fondova Europske unije, osiguravajuće društvo i Pravosudnu akademiju. Uglavnom je riječ o mjestima kojima studenti nemaju pristup prije formalnog zaposlenja. Bitno je naglasiti da će se online predavanje i posjet uživo dogoditi isti dan, a posjeti će biti mogući samo za ograničen broj ljudi. Tko će imati priliku sudjelovati u posjeti odlučivat će se prema životopisima prijavljenih sudionika. Prvo predavanje i posjet dogodit će se u ponedjeljak 25. travnja, a posljednji u petak 29. travnja.

Prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem Legal Weeku zatvaraju se u petak 22. travnja 2022. godine. Prijaviti se možete putem poveznice.

Raspored predavanja i radionica, kao i više informacija potraži na Studentski.hr.