Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Organiziranjem ove tradicionalne manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti.

Tema ovogodišnje manifestacije je „Krizna situacija = šansa za novi početak?“. Udruge aktivne na lokalnim razinama vrlo su važni akteri demokratskog društva koji često pronalaze najbolja rješenja za rješavanje problema lokalne zajednice, jer uzimaju u obzir njene potrebe i interese. Djelovanje udruga doprinosi izgradnji povjerenja, podrške i dobrih odnosa u zajednici. Osim toga, udruge su značajna karika u upravljanju i prevladavanju kriznih situacija, jer su često stvaratelji inovativnih rješenja za oporavak društva za vrijeme i nakon krize. Cilj je Dana otvorenih vrata udruga promovirati ovu važnu ulogu udruga u lokalnoj zajednici.

Tim povodom Ured organizira i natječaj za kreiranje vizualnog identiteta manifestacije te poziva sve zainteresirane studente umjetničkih akademija i fakulteta te studija dizajna (autore pojedince i timove) da prijave svoje radove do 7. svibnja 2021. godine.

Ove godine manifestacija se održava u virtualnom izdanju te će obuhvatiti online tematske rasprave, programe i događanja. Predmet natječaja je osmišljavanje vizualnog identiteta manifestacije Dani otvorenih vrata udruga u slobodnoj tehnici (slika, crtež, fotografija, itd.) koja uključuje:

  • Izradu ilustrativnog logotipa s tekstom Dani otvorenih vrata udruga
  • Primjenu ilustrativnog logotipa na plakatu (B2 format 50X70 cm) i
  • Primjenu ilustrativnog logotipa na Banneru.

Radovi se predaju u digitalnom obliku na e-mail. Odabrani rad dobit će nagradu u neto iznosu od 5.000,00 kuna. 

Više informacija potražite na službenim stranicama Ureda za Udruge.

Photo by Neven Krcmarek on Unsplash