Posljednji dan mjeseca veljače krajnji je rok za prijavu na mnoge projekte, aktivnosti i ostale mogućnosti koje se nude mladima.

1. Java edukacija:

U ožujku kreće novi ciklus edukacije o Java programskom jeziku u Vestigu. Edukacija se sastoji od šest modula i traje do sredine svibnja, a za prisustvovanje na svim modulima i marljivo riješene zadaće – dobit ćeš potvrdu o edukaciji. Ako si s PMF-a super je stvar što uz potvrdu dolaze i 2 ECTS boda upisana u diplomu supplement.

Prijaviti se mogu svi studenti i studentice diplomskih studija s Matematičkog ili Fizičkog odsjeka PMF-a te studenti diplomskih studija tehničkih fakulteta. Prijavnicu potražite ovdje.

Više informacija potražite ovdje.

2. Studiranje i stručno osposobljavanje u Japanu:

Japansko Ministarstvo obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT) objavilo je natječaj za dodjelu stipendija stranim studentima za studij japanologije i za program stručnog usavršavanja za učitelje i profesore osnovnih i srednjih škola u Japanu.

Stipendije se dodjeljuju u dvije kategorije:

a) stipendije za studente japanologije – Trajanje stipendije: godina dana, od listopada 2022. (uslijed pandemije COVID-19 može doći do promjena.)

b) stipendije za stručno usavršavanje učitelj i profesora osnovnih i srednjih škola – Trajanje stipendije: od listopada 2022. do ožujka 2024. (uslijed pandemije COVID-19 može doći do promjena.)

Detaljnije informacije dostupne su ovdje.

3. Natječaj za interdisciplinarne znanstveno-razvojne projekte „UNIRI-INOVA”:

Sveučilište u Rijeci, u okviru sredstava Programskih ugovora za financiranje znanstvene i umjetničke djelatnosti, raspisuje po prvi puta Natječaj za institucijsko financiranje interdisciplinarnih znanstveno-razvojnih projekata koji uključuju dionike iz gospodarstva i/ili zajednice „UNIRI-INOVA“.

Natječaj je namijenjen financiranju odnosno sufinanciranju interdisciplinarnih znanstveno-razvojnih projekata znanstvenika Sveučilišta u Rijeci u suradnji i kroz umrežavanje s partnerima iz pripadajućeg inovacijskog ekosustava, a što uključuje partnere i dionike iz komplementarnih dijelova tzv. peterostruke inovacijske uzvojnice, sve s ciljem dvosmjernog transfera znanja te posljedičnog regionalnog ekonomskog i društvenog razvoja.

Svrha Natječaja je podrška i poticaj postizanju ciljeva te kvantitativnih i kvalitativnih pokazatelja Strategije Sveučilišta za period 2021.-2025., ali i međunarodno relevantnih pokazatelja te ciljeva Europske strategije za sveučilišta. Predloženi projekti mogu obuhvatiti sve oblike transfera znanja, uključujući:

  • poslovnu suradnju,
  • inovacijske projekte i
  • razvoj tehnoloških rješenja.

Putem Natječaja rasporedit će se ukupno do 250.000 kuna za maksimalno 7 projekata u trajanju od jedne godine, pri čemu je maksimalan iznos potpore po projektu 50.000 kuna.

Više informacija potražite ovdje.

Photo by Emiliana Hall on Unsplash