Odlične vijesti stižu iz Edinburgha. Naime, kako bi potaknuo jednakost među svojim učenicima, jedan je učitelj pozvao djecu (dječake) i ostale učitelje da odjenu suknju kako bi stali na kraj rodnim stereotipima.

Ovo je izuzetan primjer kako djeci skrenuti pozornost na rodnu ravnopravnost i slobodu izražavanja.

Ovaj čin učitelja u Edinburghu nasahnut je nedavnim slučajem u Španjolskoj kada je 15-godišnjak izbačen iz škole jer je nosio suknju, a u znak podrške mnogi su njegovi kolege i učitelji također odjenuli suknju.

Priču donosi Vivian Naracci, a nadahnuo ga je ovaj članak.

Excellent news comes from Edinburgh where a teacher to promote equality, after a similar event in Spain, asks the parents of the pupils (boys) and teachers to wear a skirt in order to dispel gender stereotypes.

This is a great opportunity for all lgbtq+ communities in Europe and how we have to think about gender and liberty expression. And of the episode in Spain a few months ago a 15-year-old boy was expelled for wearing a skirt for his gender non-conformity, as a sign of solidarity many classmates and teachers wore a skirt.

Story by Vivian Naracci. He found the inspiration here.

Photo by A xin on Unsplash

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sufinancirano sredstvima Europske unije.