Sveučilište Alberta u Edmontonu u Kanadi raspisala je natječaj za istraživanje u sklopu izrade doktorskoga rada u akademskoj godini 2021./2022. na Institutu Wirth. Na natječaj se mogu prijaviti austrijski i srednjouropski studenti.

Stipendija iznosi 27.600,00 CAD bit će isplaćena u jednakim mjesečnim ratama na kraju svakog mjeseca, počevši od rujna 2021. godine, a isplaćivat će se u razdoblju od godinu dana, točnije do 31. kolovoza 2022. godine.

Od odabranoga kandidata očekuje se aktivno uključivanje u istraživanje vezano uz izradu doktorskoga rada, kao i sudjelovanje u kulturološkim, znanstvenim i akademskim djelatnostima Instituta, posebice u razvijanju veza s akademskim institucijama u Republici Hrvatskoj. Također se očekuje spremnost na suradnju s lokalnom hrvatskom zajednicom te uspostavljanje veze između hrvatske zajednice i fakulteta.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi znanstvenici iz područja humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetničkog područja. Kandidati moraju biti hrvatski državljani upisani na poslijediplomski studij na hrvatskom sveučilištu (pri kraju studija, pred izradom doktorskoga rada) i izvrsno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu. Prednost imaju oni kandidati koji znaju njemački ili druge srednjoeuropske jezike te imaju objavljene znanstvenoistraživačke radove.

Kandidati trebaju dostaviti kratak opis svojih istraživačkih projekata na engleskome jeziku (maksimalno 500 riječi), životopis te imena autora dviju preporuka, i to kao jedan dokument s imenom, prezimenom i zemljom uključenom u ime dokumenta.

Prijavu treba dostaviti do 26. travnja 2021. godine e-poštom na sljedeće adrese:

Institut Wirth: Dr. Joseph F. Patrouch (rawright@ualberta.ca) i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH: Marija Crnić (marija.crnic@mzo.hr).

Obavijest o rezultatu natječaja kandidati će primiti u lipnju 2021. godine.

Više informacija potražite na službenim stranicama Sveučilišta Alberta.

Photo by Jason Hafso on Unsplash