Pozivaju se umjetnice, umjetnici i umjetnički kolektivi iz Hrvatske koji djeluju na području suvremenog plesa da prijave predstave na otvoreni poziv za sudjelovanje u programu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop 2021.

Radovi se mogu prijaviti u tri kategorije:
1. Recentne predstave suvremenog plesa umjetnica / umjetnika / umjetničkih kolektiva iz Hrvatske
2. Novi horizonti – za radove suvremenog plesa u nastajanju ili završene predstave koje su prvi autorski radovi umjetnica / umjetnika / umjetničkih kolektiva iz Hrvatske
3. Lokalni/e autori/ce – za predstave suvremenog plesa umjetnica / umjetnika / umjetničkih kolektiva s područja Rijeke i okolice.

Prijave se zaprimaju putem obrasca na poveznici do 1. lipnja 2021. godine. Odabrani kandidati bit će obavješteni o rezultatima natječaja putem e-maila najkasnije do 15. lipnja. Periskop osigurava: izvedbeni prostor, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara/ku zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu, honorar, smještaj, putne troškove i jedan topli obrok dnevno.

Festival suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop, manifestacija je koja okuplja umjetnice i umjetnike iz Hrvatske i inozemstva. Organizira ju Prostor Plus s ciljem decentralizacije plesne i cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj te jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa i novog cirkusa u Rijeci. Ove se godine Periskop planira održati od 30. kolovoza do 6. rujna 2021. godine u Rijeci. Moguće su prilagodbe programa i termina festivala zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom.

Više informacija o festivalu potražite na službenim stranicama Festivala.

Photo by Samantha Weisburg on Unsplash