Krajem svibnja 2021. godine Zhang Hong ušao je u povijest kao prva slijepa osoba iz Azije koja je osvojila Mount Everest. Kinez se na ovaj pothvat odlučio, bez obzira na invaliditet, inspiriran prvom osobom kojoj je to pošlo za rukom 2001. godine, Amerikancem Erikom Weihenmayerom. Na taj je način postao prvi slijepi Kinez koji je osvojio najviši vrh, a treći na svijetu.

Priču donosi Cyrielle Bichot-Paquien, cijeli članak pronađite ovdje.

 Photo by Nghia Le on Unsplash

Zhang Hong is a forty-six-year-old Chinese man who climbed Mount Everest whereas he is blind. Inspired by Erik Weihenmayer – a blind American mountaineer who conquered Everest in 2001 – Zhang Hong decided to do the same in spite of his disability. In this way, he became the first blind Chinese man to do this feat (and the third in the world).

Arrived at the top of the mountain on Monday, May 24th 2021, he returned to base camp on Thursday, tired but happy.

Story by Cyrielle Bichot-Paquien. You can read the whole article here.

Photo by Andreas Gäbler on Unsplash

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.