Otvoren je natječaj za Nagradu za mlade umjetnike Zlatna lubenica 5.0 koji u povodu 23. izdanja Media Mediterranea festivala raspisuje Udruga Metamedij. Ovogodišnjom temom natječaja i festivala, “Inscenirana autentičnost”, preispitujemo odnos stvarnog i legitimnog, u odnosnu na unaprijed inscenirano, organizirano i dogovoreno.

Poziv je namijenjen umjetnicima od 18 do 35 godina starosti ili umjetničkim kolektivima koji ih okupljaju, a koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama.

Na natječaj mogu biti prijavljeni gotovi radovi nastali nakon siječnja 2018. godine. Isti prijavitelj može poslati maksimalno dvije prijave. Stručni žiri će izabrati 5 finalista, a dobitnik Zlatne lubenice osvojit će simboličnu novčanu nagradu u iznosu od 1.000,00 kuna. Svim finalistima bit će osigurani putni troškovi i smještaj za vrijeme trajanja festivala.

23. izdanje Media Mediterranea festivala bit će održano u Puli od 5. do 7. kolovoza 2021. godine.

Prijave s naznakom “Zlatna lubenica 5.0” šalju se na e-adresu mediterraneafest@gmail.com do 15lipnja 2021. godine u 23.59 sati.

Autori radova će o ishodu natječaja biti obaviješteni elektroničkom poštom do 21. lipnja 2021. godine.

Detaljnije o natječaju i postupku prijave potražite na službenim stranicama Festivala.