Hidetoshi Matsukawa poduzetnik je iz japanskog grada Nara. U posljednje je vrijeme u centru pažnje jer je osmislio inovativnu “jestivu” plastičnu vrećicu, a sve s ciljem da zaštiti jelene koji su zaštitini znak grada. Naime, mnogo je jelena posljednjih nekoiko godina uginulo nakon gutanja plastike.

Matsukawa je svoje vrećice izradio od zrna riže i kartonskih kutija za mlijeko i nazvao ih Shikagami. Kao takve su biorazgradive i sigurne za jelene, koji predstavljaju nacionalno prirodno bogatsvo zemlje. Odlične vijesti za ekosustav i bioraznolikost Nare!

Priču donosi Clarisse Portevin, a cijelu priču pročitajte ovdje.

Hidetoshi Matsukawa, an entrepreneur from the city of Nara, in Japan, invented an alternative to plastic bags, in order to protect sacred deers. These deers are the symbol of the city, and some of them were killed after eating plastic.

The new bags created by Hidetoshi Matsukawa, called Shikagami, are made of rice bran and milk cartons. Thus, they are edible and safe for the deers, considered as a national natural treasure in the country. Good news for the ecosystem and the biodiversity of Nara!

Story by Clarisse Portevin. The original article is available here.

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sufinancirano sredstvima Europske unije.