Unija Izazov natjecanje je za učenike i studente u izradi kreativnog Poslovnog plana Unije za period 2021. – 2025. godine. U natjecanju mogu sudjelovati pojedinci ili grupe mladih između 18 i 25 godina. Osnovni je cilj ovogodišnjeg natječaja upoznavanje rada modernih računovodstvenih tvrtki te stjecanje posebnih znanja i vještina praktičnim djelovanjem.

Natjecanje će biti organizirano u dvije faze. U prvoj fazi sudionici će se natjecati unutar svoje države i imati priliku osvojiti nagradu u vrijednosti od 2.500 €. Sudionici Unije imat će na raspolaganju cijeli mjesec listopad za pripremu svog poslovnog plana. Za što bolje razumijevanje poslovanja ove tvrtke svim zainteresiranim sudionicima bit će omogućeno na Dan otvorenih vrata posjetiti prostore Unije Grupa.

Taj dan sudionici mogu iskoristiti za upoznavanje sa svim načinima poslovanja i aktivnostima tvrtke te dobiti uvid u moderan način poslovanja i organizaciju, što će uvelike olakšati realizaciju poslovnog plana. Sudionici za koje članovi komisije Unije Grupa odluče kako su njihovi poslovni planovi najbolji, i to njih 50, uživo će prezentirati svoj poslovni plan te na taj način također pokazati druge vještine i kvalifikacije potrebne unutar poslovnog okruženja.

Druga faza Natjecanja jest regionalni izbor najboljeg poslovnog plana na kojem će sudjelovati pobjednici prve faze natjecanja Unije Izazov 2021 i boriti se za glavnu nagradu u iznosu od 5.000 €. Ova faza Natjecanja bit će održana u Ljubljani. Natjecanje pored vrijedne nagrade nudi i izvanrednu šansu za najbolje sudionike – koji će imati mogućnost zaposlenja unutar tvrtke.

Iz Unije poručuju kako je ovo jedinstveno natjecanje koje pruža mladima mogućnost iskazati svoje ideje, ali i istaknuti se među vršnjacima te biti primijećenima od potencijalnih poslodavaca. Osnovna ideja jest razbiti predrasude o načinu poslovanja računovodstvenih tvrtki i pokazati moderan pristup poslovanju. Svjesni svoje pozicije žele graditi nove prilike za mlade te ulagati u njihovo znanje i edukaciju, smatrajući kako su ovakve aktivnosti upravo ono što mladima nedostaje u formalnom obrazovanju.

Na Unija Izazov 2021. moguće je prijaviti se do 30. rujna 2021. godine preko prijavnog obrasca, gdje ujedno možete pronaći i više informacija.