Sohail Ahmadi, dječačić iz Afganistana, odvojen je od svojih roditelja tijekom evakuacije Kabula u kolovozu 2021. godine. U tom kaosu, njegova ga je obitelj predala američkom vojniku i nikad ga više nije pronašla… Sve do studenog kada je pronađen u kući jednog taksiste i njegove obitelji. Taksist je zatekao Sohaila samog na aerodromu i doveo ga kući da se brine o njemu.

Nakon pregovaranja i nagodbe, dijete je vraćeno djedu koji još uvijek živi u Afganistanu, dok su roditelji odselili u SAD. Njima je omogućeno praćenje primopredaje putem video poziva.

Priču donosi Clarisse Portevin, a cijelom članku možete pristupiti ovdje.

Sohail Ahmadi, a baby boy from Afghanistan, was separated from his parents during the evacuation of Kabul by the US military, in August 2021. In the chaos, his family handed him to an American soldier, and never found him again… Until November, when he was traced back to the house of a taxi driver and his family. He had found Sohail alone at the airport and brought him home to take care of him.

After negotiations and a settlement, the baby was returned to his grandfather, who still lives in the country, while his parents are now in the US. They were able to watch the reunion via video chat.

Story by Clarisse Portevin. You can read the original article here.

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sufinancirano sredstvima Europske unije.