29. prosinca 2020. godine, od 20:00 sati, grupa Silente će započeti s live stream-om svog posebnog online koncerta koji će održati iz Kazališta Marina Držića u Dubrovniku. Koncert organiziraju Rotary klub Dubrovnik i Rotary Satellite klub Dubrovnik Jug u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, a skupljenim prihodom opremit će se Snoezelen sobe za djecu s poteškoćama u razvoju.

Inače, Snoezelen soba oblik je multisenzornog prostora koji korisnicima pruža sigurno okruženje te ih potiče na interakciju s okolinom. U Hrvatskoj ih se može pronaći u domovima za starije i nemoćne, centrima za rehabilitaciju i različitim ustanovama koje pružaju usluge odgoja i obrazovanja ili socijalne skrbi za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama.

Svrha ovog donacijskog koncerta i akcije naziva „Silente – Online za pravu stvar“ pomoći je opremanju Snoezelen sobe u Osnovnoj školi Lapad koja će pomoći najmlađim i najosjetljivijim sugrađanima. To će ujedno biti prva takva soba u Dubrovniku, a njeno opremanja iznosi 140.000,00 kuna.

Ulaznice za koncert dostupne su od 18. prosinca i još uvijek su dostupne na platformi Ulaznice.hr po cijeni od 100 kuna. Osim kupnjom ulaznica, akciji se moguće priključiti i izravnom uplatom donacija na: Rotary Club Dubrovnik, OIB 67179744758, IBAN HR6224070001169001130, Za Snoezelen sobu.

By: Anja M.