Iako su se mnogi od nas u to osobno uvjerili, sada je i znanstveno potvrđeno: glazba je izvrstan način za poboljšanje našeg života. Bilo da se radi o pjevanju, sviranju ili slušanju, glazba bi mogla pružiti značajan poticaj mentalnom zdravlju.

Rezultat je to nekoliko studija, provedenih u više zemalja, a bilo je uključeno više glazbenih žanrova. Snaga glazbe mogla bi biti korisna tijekom kliničkih i kirurških intervencija.

Više o ovoj temi zna Clarisse Portevin, a saznala je ovdje.

 Photo by Mohammad Metri on Unsplash

You may already have felt it, but scientists have confirmed it: music is a great way to improve our well-being and quality of life. Whether it is by singing, playing, or listening to it, music might provide a meaningful boost to mental health.

The results take into account several studies, conducted in different countries, on different types of music. The power of music could be useful during clinical and surgical interventions.

Story by Clarisse Portevin, you can find out more here.

Photo by bruce mars on Unsplash

____________________

Rubrika „Dobra vibra“ pokrenuta je u prosincu 2020. godine i zamišljena je kao borba protiv pandemije dobrim vijestima iz svijeta. Članke pripremaju volonteri Europskih snaga solidarnosti na službi u udruzi Alfa Albona. Članci su dostupni i na hrvatskom i na engleskom jeziku kako bi bili dostupniji široj publici.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sufinancirano sredstvima Europske unije.